Flitiga Fingrar Sundsvall

Symaskinsservice

Vill du veta grunderna hur en symaskin fungerar följ länken till wikipedia>>>

 

Symaskinsservice och Reparation

Din gamla symaskin har ofta ett evigt liv. Sköt om den och den blir din livskamrat.

Nja så kanske det inte riktigt är men en välskött symaskin ger syglädje många år. Det finns naturligtvis begränsningar i reservdelstillgången och gamla plast- och gummidetaljer åldras och utgår ur reservdelssortimentet. Mycket finns trots allt att tillgå endera från tillverkaren eller pirattillverkning när det fortfarande finns en någorlunda stor efterfrågan. Ett exempel på detta är sladdar som tillverkas i mindre skala fortfarande, kanske av samma tillverkare som tidigare var underleverantör till symaskinsfabriken.

Ungefär var 10:e år behöver din symaskin service - naturligtvis beroende på hur mycket du syr om du sköter rengörningen och ev. smörjning enligt instruktionsboken själv. Vi hjälper dig med din symaskinsservice - rengörning, justering och uppsmörjning. Priset för en service är 700 kr. Reservdelar tillkommer, behöver någon mer kostsam del bytas eller tidskrävande reparation kontaktat vi dig och ger dig ett kostnadsförslag.

Vi har specialiserat oss på Husqvarna Viking, Singer, Pfaff, Bernina samt Janome men servar och reparera även så gott som alla övriga fabrikat och märken.

Det finns dock två undantag: Symaskiner köpta via internet (web-shop) kan vi inte hantera garantireparationer. Det andra är Brother där vi inte kan få tag i reservdelar och servicemanualer. I dessa båda fall måste du kontakta företaget där du köpte symaskinen.

Har du problem med att lämna maskinen kan vi hämta den om du bor inom Sundsvalls tätort. Ring!!

 

 

Symaskinsservice
Skolservice

Vi utför även service på skolsymaskiner samt säljer symaskiner till skolor.
 Läs mer om detta >>